Zaključeno: Invalidom prijazne zasavske občine

Objavljeno 28.03.2019
NVO

Stauts: zaključeno

Invalidom prijazne zasavske občine - pa so res???

"Pred deset in več leti so tri zasavske občine Zagorje Trbovlje in Hrastnik pridobile nazive "OBČINA PRIJAZNA INVALIDOM"! Žal je to veljalo samo nekaj časa in nato je šlo vse skupaj v pozabo. Da so dobile občine te nazive so takrat na hitro odpravile nekaj arhitektonskih ovir z klančinami in dvigali. Pozabile pa so na ovire invalidov v javnem prometu. Tako si lahko pogledamo klančine za dostop invalidov z invalidskimi vozički, ki so v večini popolnoma neuporabne," se glasi pobuda prebivalca Zasavja.
Celotna pobuda na povezavi: goo.gl/fUmuPr

 

Izvedene aktivnosti

Na ZLHT - Regionalnem centru NVO smo pobudo predstavili na sestankih z županom občine Zagorje ob Savi, gospodom Matjažem Švaganom, županom občine Hrastnik, gospodom Markom Funklom in županijo občine Trbovlje, gospo Jasno Gabrič. 

V Trbovljah bodo v letu 2019 postavili dvigalo za dostop do Zavoda za zaposlovanje in Knjižnico-oddelek za odrasle, prav tako že ves čas skrbijo za arhitekturne ovire in so partnerji v večih projektih, tudi v projektu z Ministrstvom za infrastrukturi Smart cities, v katerem bodo v prvi fazi mapirali prostor za gibalno ovirane.

V Zagorju ob Savi se zavedajo problematike. Pri vsakem projektu sledijo smernicam prostorske zakonodaje tudi s področja invalidov. Sedaj, ko preurejajo cestišča, bodo tudi na to pozorni. Imajo znak invalidom prijazna občina (ZDIS). Zavedajo se težav z dostopom do nekaterih območij občine, npr na pokopališče.

Na občini Hrastnik imajo določen cilj, da se bodo klančine in druge ovire za gibalno ovirane odpravljale;. Prav tako je v programu dela zagotovitev dostopa do bazena in mladinskega centra. 


Dodajte komentar, delite in podprite pobudo. 

#oddajpobudo #razsirisvojkrog #nvo #pametniglas